Fogyókúra-Diéta

Fogyókúra-Diéta
Miért akarunk lefogyni? Miért akarunk meghízni?

E-B6-B12 vitaminok táblázata

Pantoténsav, szerves savak, fehérje, szénhidrát, konyhasó, purin (köszvényesek) anyagok

Tápanyag szükséglet-Terhes nők, szoptató anyák, gyermekek és fiatalkorúak...

Hamu (főtt állapotban)

Néhány élelmianyag hamuja nyers, illetőleg főtt állapotban
Élelmianyag
100g élelmianyag hamuja g-ban
nyers főtt
Hús- és halfélék

Borjúhús 1,2 0,4
Borjúmáj 1,5 0,8
Libamáj 0,9 0,6
Marhamáj 1,4 0,6
Ponty 1,3 0,6
Sertéshús 1,3 0,5
Sertésmáj 2,5 2,4
Sertésnyelv 1 0,5
Zöldség- és főzelékfélék

Burgonya, hámozott 1,2 0,8
Cékla 1,2 0,8
Fejes káposzta 0,9 0,4
Karalábé, új 0,9 0,3
Karfiol 0,9 0,6
Paraj 2,3 0,9
Sárgarépa 0,6 0,5
Sóska 1,7 0,4
Spárga 0,7 0,5
Tök 0,3 0,1
Vöröskáposzta 0,8 0,5
Zeller 1,1 0,8
Zöldpaprika 0,6 0,4
Hüvelyesek

Bab, fehér 2,9 2,5
Borsó, feles, zöld 2,7 1,5
Lencse 2,6 1,9
Szójabab 4 3,9
Zöldbab 0,6 0,4
Zöldborsó 0,9 0,5


Adatok forrása:
efi.szakrendelo-sarkad.hu/letoltheto/Elelmianyagaink_kaloria_es_vitamintablazata.xls

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése