Fogyókúra-Diéta

Fogyókúra-Diéta
Miért akarunk lefogyni? Miért akarunk meghízni?

E-B6-B12 vitaminok táblázata

Pantoténsav, szerves savak, fehérje, szénhidrát, konyhasó, purin (köszvényesek) anyagok

Tápanyag szükséglet-Terhes nők, szoptató anyák, gyermekek és fiatalkorúak...

Diófélék, olajos magvak, egyebek

ÉLELMI ANYAGAINK ÁSVÁNYI ALKOTÓRÉSZEI 100g tisztított élelmiszerben

Élelmiszer megnevezése Hamu Kalcium Vas Foszfor Kálium Nátrium Magnézium Hamu
g milligramm alkalitás
DIÓFÉLÉK, OLAJOS MAGVAK, EGYEBEK
Dió 1,7 202 4,1 400 1710 10,5 256 -19,2
Földimogyoró (pörkölt) 2,4 88,5 3 144 920 9,5 290 -
Gesztenye 0,4 94,6 1,2 90 553 20 48 -6,2
Mandula 3,2 238 4,5 450 890 8 368 -
Mazsola - 110 0,6 208 1000 35,8 43 -
Mák 7,2 968 22 800 1105 16,5 506 -
Mogyoró 2 290 35 360 600 18 140 -3,4
Napraforgómag (pörkölt) - 118 3,2 706 840 67 620 -
Rebarbara - - - - 400 2 14 -
Tökmag 4,6 66,5 - - 920 9,5 970 -
Csokoládé, főző 1,4 49 3 240 250 250 65 -3,8
Kakaó 6,5 140 7,2 700 1600 40 200 -46,7
Kávé (pörkölt) - - - - 750 60 40 -
Keksz (finom) 0,9 30 1 100 86 260 22 -12,3
Keksz (háztartási) 1,2 25 ny. 80 71 392 32 -12,3
Méz 0,2 40 1 20 - - - -
Tea - - - - 2100 50 250 -

Adatok forrása:
efi.szakrendelo-sarkad.hu/letoltheto/Elelmianyagaink_kaloria_es_vitamintablazata.xls

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése