Fogyókúra-Diéta

Fogyókúra-Diéta
Miért akarunk lefogyni? Miért akarunk meghízni?

E-B6-B12 vitaminok táblázata

Pantoténsav, szerves savak, fehérje, szénhidrát, konyhasó, purin (köszvényesek) anyagok

Tápanyag szükséglet-Terhes nők, szoptató anyák, gyermekek és fiatalkorúak...

Húsok, belsőségek, húskészítmények, alapanyagok

ÉLELMI ANYAGAINK ÁSVÁNYI ALKOTÓRÉSZEI 100g tisztított élelmiszerben

Élelmiszer megnevezése Hamu Kalcium Vas Foszfor Kálium Nátrium Magnézium Hamu
g milligramm alkalitás
HÚSOK
Bárányhús (juhhús, sovány) 0,9 15 10,5 350 - - - -9
Borjúhús 1 11 3 240 350 100 25 -8,8
Csirkehús 1 5 3 160 400 850 30 -9,2
Házinyúlhús 1,2 19 4 180 210 30 20 -
Juhhús (kövér) 0,7 10 2,5 150 350 100 25 -7,7
Libahús, kacsahús 0,6 6 3,9 250 - - - -
Lóhús 1 9,4 9 200 408 110 39 -15,6
Marhahús (sovány) 1 10 3,5 180 381 100 36 -10,5
Mezeinyúlhús 1,2 30 5 250 - - - -
Sertéshús (kövér) 0,5 10,9 2,2 150 442 161 39 -10
Sertéshús (közepes) 0,6 13,2 2,3 170 442 129 41 -11,4
Sertéshús (sovány) 0,6 16,9 2,5 180 442 148 42 -12,5
Tyúkhús 1 5 3 120 400 50 30 -9,2

Élelmiszer megnevezése Hamu Kalcium Vas Foszfor Kálium Nátrium Magnézium Hamu
g milligramm alkalitás
BELSŐSÉGEK ÉS ALAPANYAGOK
Borjú-, marhamáj 1,4 12,8 10 350 332 120 34 -23
Borjú-, marha-, sertésvelő 1,4 15,4 2,3 380 327 195 21 -18
Csontvelő 2,2 21,4 - - 10,2 110 - -
Libamáj 1,4 17 30 - - - - -19,2
Marhalép 1,4 11,1 - - 290 122 23 -
Marha- v. borjúnyelv 1 16,7 3 200 344 133 37 -
Marhapofa, zabos 1,2 25,8 - - 280 180 30 -
Marha- és borjúszív 0,9 15,8 6 200 308 100 38 -15,6
Marha-, sertés- v. borjútüdő 1,1 16,7 16 250 299 224 27 -18
Marhavastagín 1,3 15,4 - - 80 204 5 -
Marhavékonyín 1,5 46,4 - - 160 204 12 -
Marhavese 1,1 20 8 200 236 200 31 -14,5
Pacal 0,4 36 - - 224 130 22 -
Sertéslép 1,3 14,3 - - 442 190 34 -
Sertésmáj 1 16,4 18 300 368 338 38 -27,8
Sertésnyelv 1,4 18,8 - - 314 127 33 -
Sertésnyelvgyök 0,7 20 - - 326 203 30 -
Sertésszív 1 17,6 2,7 130 326 290 36 -
Sertésvese 1,2 17,6 8 250 284 450 33 -
Tőgy (meddő) 0,8 14,1 - - 544 90 10 -
Tőgy (tejes) 0,9 127 - - 146 220 10 -

Élelmiszer megnevezése Hamu Kalcium Vas Foszfor Kálium Nátrium Magnézium Hamu
g milligramm alkalitás
HÚSKÉSZÍTMÉNYEK
Bőrsajt 7,3 12 2 200 - - - -9,7
Csabai kolbász 4,6 36 - - 510 1605 39 -
Csemegekolbász (debreceni) 3,3 7,5 1,8 150 - - - -10,1
Cserkészkolbász 3,6 10 2,1 150 - - - -12
Disznósajt 3,5 26 2,3 250 130 1750 22 -13
Feketehurka 3,7 12 10 180 - - - -8,4
Füstölt kolbász 2,6 32 2 150 - - - -10,8
Füstölt marhahús 4 20 4 250 - - - -
Füstölt sertéshús, sonka 5,3 27 3,5 250 452 2030 44 -8,6
Gépsonka 4 24,4 2 220 314 855 25 -12,5
Gyulai páros főzőkolbász 3,2 44 1,4 150 530 1710 57 -7,8
Kedvenc 3,5 8 2 120 348 1480 15 -11,1
Kenőmájas 2,9 10 5 250 195 1100 27 -18,2
Marokkói 3,2 34 2 120 304 1070 54 -10,9
Lecsókolbász 3,6 28 2,5 150 226 1050 22 -9,7

Élelmiszer megnevezése Hamu Kalcium Vas Foszfor Kálium Nátrium Magnézium Hamu
g milligramm alkalitás
Lengyel 2,8 8 2 150 - - - -9,1
Lódebreceni 3,7 8 8 190 - - - -14,2
Lótéliszalámi 6 11 9 230 - - - -17,9
Lóveronai 3,6 8 8 208 - - - -13,9
Lóvéreshurka 2,4 10 20 130 - - - -8,2
Lóvirsli, párizsi, krinolin, szafaládé 3,6 7 7 160 - - - -12
Lóvöröskolbász 4 9 8,5 190 - - - -14,5
Májashurka 3,2 11,8 4,9 180 - - - -12,3
Májpástétom 4,1 22 5 250 208 970 27 -18
Májsajt 2,4 10 5 200 - - - -13,8
Nyáriszalámi 3,6 30 2,5 150 252 1260 17 -8,9
Nyelvpástétom 2,8 10 2 200 - - - -9,6
Nyelvsajt 4 10 4,7 220 - - - -11,5
Olasz, mortadella, sörbomba 3 8 2 120 356 1680 13 -8,9
Párizsi, krinolin, szafaládé 2 20,4 2,2 120 250 910 32 -5,9
Sonkaszalámi 3,6 32 3,7 200 426 1310 52 -12,7
Szepesi virsli 2,6 7,5 1,4 150 - - - -8
Téliszalámi 5,2 18 5,5 280 - - - -
Turista, tiroli 3 34 2 120 360 1545 17 -9,9
Türingiai hurka 3,9 10 5 140 - - - -4,4

Élelmiszer megnevezése Hamu Kalcium Vas Foszfor Kálium Nátrium Magnézium Hamu
g milligramm alkalitás

Adatok forrása:
efi.szakrendelo-sarkad.hu/letoltheto/Elelmianyagaink_kaloria_es_vitamintablazata.xls

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése