ÉLELMI ANYAGAINK ÁSVÁNYI ALKOTÓRÉSZEI 100g tisztított élelmiszerben | ||||||||
Élelmiszer megnevezése | Hamu | Kalcium | Vas | Foszfor | Kálium | Nátrium | Magnézium | Hamu |
g | milligramm | alkalitás | ||||||
HÚSOK | ||||||||
Bárányhús (juhhús, sovány) | 0,9 | 15 | 10,5 | 350 | - | - | - | -9 |
Borjúhús | 1 | 11 | 3 | 240 | 350 | 100 | 25 | -8,8 |
Csirkehús | 1 | 5 | 3 | 160 | 400 | 850 | 30 | -9,2 |
Házinyúlhús | 1,2 | 19 | 4 | 180 | 210 | 30 | 20 | - |
Juhhús (kövér) | 0,7 | 10 | 2,5 | 150 | 350 | 100 | 25 | -7,7 |
Libahús, kacsahús | 0,6 | 6 | 3,9 | 250 | - | - | - | - |
Lóhús | 1 | 9,4 | 9 | 200 | 408 | 110 | 39 | -15,6 |
Marhahús (sovány) | 1 | 10 | 3,5 | 180 | 381 | 100 | 36 | -10,5 |
Mezeinyúlhús | 1,2 | 30 | 5 | 250 | - | - | - | - |
Sertéshús (kövér) | 0,5 | 10,9 | 2,2 | 150 | 442 | 161 | 39 | -10 |
Sertéshús (közepes) | 0,6 | 13,2 | 2,3 | 170 | 442 | 129 | 41 | -11,4 |
Sertéshús (sovány) | 0,6 | 16,9 | 2,5 | 180 | 442 | 148 | 42 | -12,5 |
Tyúkhús | 1 | 5 | 3 | 120 | 400 | 50 | 30 | -9,2 |
Élelmiszer megnevezése | Hamu | Kalcium | Vas | Foszfor | Kálium | Nátrium | Magnézium | Hamu |
g | milligramm | alkalitás | ||||||
BELSŐSÉGEK ÉS ALAPANYAGOK | ||||||||
Borjú-, marhamáj | 1,4 | 12,8 | 10 | 350 | 332 | 120 | 34 | -23 |
Borjú-, marha-, sertésvelő | 1,4 | 15,4 | 2,3 | 380 | 327 | 195 | 21 | -18 |
Csontvelő | 2,2 | 21,4 | - | - | 10,2 | 110 | - | - |
Libamáj | 1,4 | 17 | 30 | - | - | - | - | -19,2 |
Marhalép | 1,4 | 11,1 | - | - | 290 | 122 | 23 | - |
Marha- v. borjúnyelv | 1 | 16,7 | 3 | 200 | 344 | 133 | 37 | - |
Marhapofa, zabos | 1,2 | 25,8 | - | - | 280 | 180 | 30 | - |
Marha- és borjúszív | 0,9 | 15,8 | 6 | 200 | 308 | 100 | 38 | -15,6 |
Marha-, sertés- v. borjútüdő | 1,1 | 16,7 | 16 | 250 | 299 | 224 | 27 | -18 |
Marhavastagín | 1,3 | 15,4 | - | - | 80 | 204 | 5 | - |
Marhavékonyín | 1,5 | 46,4 | - | - | 160 | 204 | 12 | - |
Marhavese | 1,1 | 20 | 8 | 200 | 236 | 200 | 31 | -14,5 |
Pacal | 0,4 | 36 | - | - | 224 | 130 | 22 | - |
Sertéslép | 1,3 | 14,3 | - | - | 442 | 190 | 34 | - |
Sertésmáj | 1 | 16,4 | 18 | 300 | 368 | 338 | 38 | -27,8 |
Sertésnyelv | 1,4 | 18,8 | - | - | 314 | 127 | 33 | - |
Sertésnyelvgyök | 0,7 | 20 | - | - | 326 | 203 | 30 | - |
Sertésszív | 1 | 17,6 | 2,7 | 130 | 326 | 290 | 36 | - |
Sertésvese | 1,2 | 17,6 | 8 | 250 | 284 | 450 | 33 | - |
Tőgy (meddő) | 0,8 | 14,1 | - | - | 544 | 90 | 10 | - |
Tőgy (tejes) | 0,9 | 127 | - | - | 146 | 220 | 10 | - |
Élelmiszer megnevezése | Hamu | Kalcium | Vas | Foszfor | Kálium | Nátrium | Magnézium | Hamu |
g | milligramm | alkalitás | ||||||
HÚSKÉSZÍTMÉNYEK | ||||||||
Bőrsajt | 7,3 | 12 | 2 | 200 | - | - | - | -9,7 |
Csabai kolbász | 4,6 | 36 | - | - | 510 | 1605 | 39 | - |
Csemegekolbász (debreceni) | 3,3 | 7,5 | 1,8 | 150 | - | - | - | -10,1 |
Cserkészkolbász | 3,6 | 10 | 2,1 | 150 | - | - | - | -12 |
Disznósajt | 3,5 | 26 | 2,3 | 250 | 130 | 1750 | 22 | -13 |
Feketehurka | 3,7 | 12 | 10 | 180 | - | - | - | -8,4 |
Füstölt kolbász | 2,6 | 32 | 2 | 150 | - | - | - | -10,8 |
Füstölt marhahús | 4 | 20 | 4 | 250 | - | - | - | - |
Füstölt sertéshús, sonka | 5,3 | 27 | 3,5 | 250 | 452 | 2030 | 44 | -8,6 |
Gépsonka | 4 | 24,4 | 2 | 220 | 314 | 855 | 25 | -12,5 |
Gyulai páros főzőkolbász | 3,2 | 44 | 1,4 | 150 | 530 | 1710 | 57 | -7,8 |
Kedvenc | 3,5 | 8 | 2 | 120 | 348 | 1480 | 15 | -11,1 |
Kenőmájas | 2,9 | 10 | 5 | 250 | 195 | 1100 | 27 | -18,2 |
Marokkói | 3,2 | 34 | 2 | 120 | 304 | 1070 | 54 | -10,9 |
Lecsókolbász | 3,6 | 28 | 2,5 | 150 | 226 | 1050 | 22 | -9,7 |
Élelmiszer megnevezése | Hamu | Kalcium | Vas | Foszfor | Kálium | Nátrium | Magnézium | Hamu |
g | milligramm | alkalitás | ||||||
Lengyel | 2,8 | 8 | 2 | 150 | - | - | - | -9,1 |
Lódebreceni | 3,7 | 8 | 8 | 190 | - | - | - | -14,2 |
Lótéliszalámi | 6 | 11 | 9 | 230 | - | - | - | -17,9 |
Lóveronai | 3,6 | 8 | 8 | 208 | - | - | - | -13,9 |
Lóvéreshurka | 2,4 | 10 | 20 | 130 | - | - | - | -8,2 |
Lóvirsli, párizsi, krinolin, szafaládé | 3,6 | 7 | 7 | 160 | - | - | - | -12 |
Lóvöröskolbász | 4 | 9 | 8,5 | 190 | - | - | - | -14,5 |
Májashurka | 3,2 | 11,8 | 4,9 | 180 | - | - | - | -12,3 |
Májpástétom | 4,1 | 22 | 5 | 250 | 208 | 970 | 27 | -18 |
Májsajt | 2,4 | 10 | 5 | 200 | - | - | - | -13,8 |
Nyáriszalámi | 3,6 | 30 | 2,5 | 150 | 252 | 1260 | 17 | -8,9 |
Nyelvpástétom | 2,8 | 10 | 2 | 200 | - | - | - | -9,6 |
Nyelvsajt | 4 | 10 | 4,7 | 220 | - | - | - | -11,5 |
Olasz, mortadella, sörbomba | 3 | 8 | 2 | 120 | 356 | 1680 | 13 | -8,9 |
Párizsi, krinolin, szafaládé | 2 | 20,4 | 2,2 | 120 | 250 | 910 | 32 | -5,9 |
Sonkaszalámi | 3,6 | 32 | 3,7 | 200 | 426 | 1310 | 52 | -12,7 |
Szepesi virsli | 2,6 | 7,5 | 1,4 | 150 | - | - | - | -8 |
Téliszalámi | 5,2 | 18 | 5,5 | 280 | - | - | - | - |
Turista, tiroli | 3 | 34 | 2 | 120 | 360 | 1545 | 17 | -9,9 |
Türingiai hurka | 3,9 | 10 | 5 | 140 | - | - | - | -4,4 |
Élelmiszer megnevezése | Hamu | Kalcium | Vas | Foszfor | Kálium | Nátrium | Magnézium | Hamu |
g | milligramm | alkalitás |
Adatok
forrása:
efi.szakrendelo-sarkad.hu/letoltheto/Elelmianyagaink_kaloria_es_vitamintablazata.xls
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése