“Amit eszel, azzá leszel!”-mondta már az ókorban Hippokratész
Kalória, vitamin, fehérje, zsír, szénhidrát, víz, hamu, rost anyagok
- Gabonák, gabona-termékek
- Húsok, belsőségek és alapanyagok, húskészítmények, halak és halkészítmények, zsiradékfélék
- Tojás
- Tejek, tejtermékek
- Zöldség- és főzelékfélék, száraz hüvelyesek, étkezési gombák
- Gyümölcsök, gyümölcskészítmények
- Diófélék, olajos magvak, konzervek és leves-készítmények
- Készételek, leveskészítmények, levesek, főzelékek és köretek, húsok és húsételek, tészták, édességek
- Törzskönyvezett, rendszeres egészségügyi ellenőrzés alatt álló élelmiszer-készítmények
- Néhány élelmianyag hamuja nyers, illetőleg főtt állapotban
Ásványi anyagok-teljes lista
Ásványi anyagok-Hamu, Kalcium,Vas, Foszfor, Kálium, Nátrium, Magnézium, Hamu alkalitás
E-B6-B12 vitaminok táblázata
Pantoténsav, szerves savak, fehérje, szénhidrát, konyhasó, purin (köszvényesek) anyagok
Tápanyag szükséglet-Terhes nők, szoptató anyák, gyermekek és fiatalkorúak...
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése