ÉLELMI ANYAGAINK ÁSVÁNYI ALKOTÓRÉSZEI 100g tisztított élelmiszerben | ||||||||
Élelmiszer megnevezése | Hamu | Kalcium | Vas | Foszfor | Kálium | Nátrium | Magnézium | Hamu |
g | milligramm | alkalitás | ||||||
GYÜMÖLCSÖK | ||||||||
Alma | 0,4 | 10,5 | 0,3 | 10 | 112 | 3,9 | 11 | 2,1 |
Banán | 0,9 | 110 | 0,3 | 94 | 500 | 22 | 60 | - |
Birsalma | 0,6 | 66 | 1,1 | 25 | 189 | 9,2 | 10 | 2 |
Citrom | 0,6 | 14 | 1 | 50 | 275 | 4,3 | 20 | 6,4 |
Cukordinnye (s. húsú) | 0,8 | 12,6 | 0,9 | 10 | 210 | 7,7 | 20 | 6 |
Cukordinnye (z. húsú) | 0,8 | 12,6 | 0,9 | 10 | - | - | - | 6 |
Cseresznye | 0,5 | 16,3 | 0,3 | 20 | 174 | 8 | 16 | 3,4 |
Csipkebogyó (friss) | 3,3 | 50 | 10 | 130 | - | - | - | - |
Egres | 0,6 | 36,4 | 0,9 | 40 | 183 | 5,9 | 15 | 5,2 |
Eper (fa) | 0,8 | 52 | 1,3 | 35 | - | - | - | 5,8 |
Görögdinnye | 0,5 | 19,4 | 0,1 | 2 | 147 | 4,5 | 15 | 2,4 |
Kajszibarack | 0,7 | 13,8 | 2,1 | 20 | 226 | 6,1 | 14 | 4,6 |
Körte | 0,4 | 15,7 | 1,9 | 20 | 100 | 2,3 | 10 | 3,2 |
Mandarin | 0,6 | 23 | 0,6 | 50 | - | - | - | 7 |
Málna | 0,6 | 27,3 | 0,6 | 45 | 172 | 3,9 | 24 | 4,1 |
Meggy | 0,6 | 31,3 | 0,5 | 50 | 186 | 4,7 | 15 | 3,5 |
Narancs | 0,5 | 43,8 | 0,6 | 50 | 255 | 2,6 | 22 | 6,7 |
Naspolya | 0,8 | 49 | 1 | 45 | 231 | 4,8 | 11 | - |
Őszibarack | 0,6 | 8,7 | 0,2 | 30 | 183 | 3,6 | 14 | 3,2 |
Ribiszke (vörös) | 0,7 | 39,8 | 4,5 | 35 | 187 | 7,6 | 17 | 4,7 |
Ribiszke (fekete) | 0,6 | 56,8 | 4,5 | 35 | 316 | 2,8 | 10 | - |
Szamóca (földieper) | 0,7 | 28,1 | 2,9 | 35 | 145 | 4,6 | 18 | 5,5 |
Szeder | 0,5 | 52 | 1,3 | 35 | 160 | 3 | 22 | - |
Szilva (Besztercei) | 0,5 | 16 | 0,2 | 30 | 240 | 3,9 | 16 | 3,2 |
Szőlő | 0,5 | 28,2 | 0,7 | 75 | 195 | 2,3 | 14 | 4,4 |
Vörösszilva | 0,5 | 14 | 0,2 | 30 | - | - | - | 4 |
Zöldringló | 0,5 | 14 | 0,2 | 30 | - | - | - | - |
Élelmiszer megnevezése | Hamu | Kalcium | Vas | Foszfor | Kálium | Nátrium | Magnézium | Hamu |
g | milligramm | alkalitás | ||||||
GYÜMÖLCSKÉSZÍTMÉNYEK | ||||||||
Aszalt alma | 1,6 | 32 | 0,6 | 20 | - | - | - | 4 |
Aszalt szilva | 2,1 | 40 | 0,5 | 70 | - | - | - | 7,5 |
Birslé (rostos) | - | 8 | ny. | 76 | 32 | 7 | 4 | - |
Csipkebogyóíz | 1,2 | 170 | 1,9 | 107 | 300 | 130 | 80 | - |
Meggyvér | 0,2 | 13 | 0,5 | 50 | 100 | 14 | 4 | - |
Meggylé (rostos) | - | 10 | - | - | 44 | 7 | 5 | - |
Őszibaracklé (rostos) | 0,2 | 7 | 0,2 | 30 | 25 | 7 | 3 | - |
Sárgabarackíz (cukrozott) | 0,5 | 21 | 13 | 10 | 133 | 18 | 5 | - |
Sárgabaracklé (rostos) | 0,2 | 9 | 2,1 | 20 | 65 | 10 | 5 | - |
Szamócalé | - | 10 | ny. | 6 | 38 | 6 | 5 | - |
Szilvaíz | 0,9 | 50 | 80 | - | 500 | 26 | 35 | - |
Vegyesíz | 0,5 | 35 | 10 | 27 | 225 | 47 | 30 | - |
Adatok
forrása:
efi.szakrendelo-sarkad.hu/letoltheto/Elelmianyagaink_kaloria_es_vitamintablazata.xls
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése